szekelyek a magasban khumba transz afrika expedicio

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott projekt célja az, hogy A Salema Basket Egyesület 8 és 14 év közötti korosztálynak adjon lehetőséget a kosárlabda sportjáték elsajátítására, valamint, hogy utánpótlást neveljen ki a városi Sportiskola részére, biztosítva ezzel a jövőbeni folyamatosságot. Sepsiszentgyörgyön nagy keletje van ennek a sportnak, hisz a város NB1-es csapata, a Sepsi Sic, sorozatos győzelmeinek hála sok gyermeknek kedvelt csinál a kosárlabdázáshoz.

Az egyesület 60 gyerekkel és 7 edzővel működik, az ő részükre volt szükség különböző sporteszközökre, mezekre és kiegészítő felszerelésekre, elősegítve ezzel a hatékony munkát és a további sikeres működést. Az egyesület felszerelt és modern eszközök által tudja folytatni tudja munkáját. Fő céljuk a kosárlabda sport kultúrájának eljuttatása az ifjúsághoz, a sport és az egészséges életmód kialakítása, mindezt a szervezett egészségesen szakemberekkel, edzőkkel.

Az eszközbeszerzés pályázat révén az egyesületnek sikerült olyan sportfelszereléseket beszereznie, melyek hozzájárulnak az egyesület tevékenységeinek működtetéséhez. A program révén elsősorban több fiatal tudja a kosár sportot minőségi szinten gyakorolni, hiszen a vásárolt felszerelések ezt a célt szolgálják. A projekt által lehetőségünk volt, olyan eszközök vásárlására, melyek segíthetik az egyesület éves programjainak és edzéseinek lebonyolítását. A beszerzett kosárlabdák és edzések szolgáló kosárdresszek révén többen is részt vehetnek a kosárszerető fiatalok térségünk kosárlabda sportjának fejlesztésében. A tervezett projekt elsősorban Sepsiszentgyörgyön, Kovászna megyében valósult meg, viszont az egyesület nyitott más megyéből érkező fiatal kosarasok fogadására is, akikkel együtt lehet építeni a sport kultúráját.


A Támogató a Salema Basket Egyesület részére a Bethlen Gábor Alap Bizottsága 700.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújtott „A Nemzeti Újrakezdés Program sport célú tevékenységeinek támogatása” program alatt, a szervezet eszközbeszerzése támogatása céljából.

Bethlen Gabor Alap

Az beruházás a Magyar Kormány támogatásával valósult meg.

Magyar Kormany tamogatasaval

© 2022 szekelyekamagasban.org

 

webfejlesztés: Digital Studio

Kövess minket:

logo facebook 2