szekelyek a magasban khumba transz afrika expedicio

A Székelyek a magasban Egyesület idei alpesi sí edzőtáborát („Héthavas tábor”) Madarasi-Hargitán szervezte meg.

A tábor napirendje az előzetes terveket követte: 6.00 – ébresztő; 6.30 – reggeli; 7.00 – 7.30 – a felszerelés előkészítése; 9.00 – alpesisí-edzés (GS vagy SL); 11.00 – szünet; 11.15. – alpesisí-edzés (GS sau SL); 13.00 – ebédszünet; 13.30 – pihenő;16.00 – nyújtás vagy erőnléti edzés;17.30 – tisztálkodás;18.00 – vacsora;18.30 – video feedback (az aznapi edzés felvételei alapján); 20.00 – a felszerelés előkészítése másnapra (fenés, vaxolás).

A tábori program során megvalósult, számokban mérhető eredmények: 30 óra intenzív, variált fizikai edzés; 10 óra elméleti felkészítés (a felszerelésekről, edzéstervek, önállóság, értékek, céltudatosság stb. témákban), amelyeket a táborvezetők valósítottak meg a délutáni edzésekbe illesztve.

Konkrét számokban nem mérhető eredmények: a táborban résztvevő gyermekek értelmi, érzelmi és fizikai felkészítése, teljesítményszintjének növelése; a 2 táborkoordinátor megfigyelései különböző élethelyzetekben, ezáltal a sportoló gyermekek jobb megismerése, a motiválásukban hasznosítható tapasztalatok szerzése.

Az intenzív fizikai edzés mellett a program olyan képességeket fejlesztett, amelyek az élet más területein is hasznosíthatóak: kitartás, fegyelem, kooperáció, kemény munka, csapatszellem; az egyéni értékrend alakítása (életszemlélet, barátság, szabadság, az önmegvalósításhoz, a kemény munkához, fegyelemhez kapcsolódó értékek); a sportolói személyiség pozitív jellemzőinek erősítése: tetterő, akaraterő, kitartás, önbizalom, alkalmazkodóképesség, jó kedély, vállalkozói kedv, stresszkezelés és a szorongás legyőzésének képessége.

A technikai és pszichológiai felkészítésben egyaránt fontosnak bizonyult Miklós Edit, világklasszis alpesi síző táborunkban tett látogatása, szakmai tanácsai, konkrét edzői eligazításai és beszélgetései a gyermekeinkkel.
A téli edzőtábor a kitűzött célokat megvalósította – végig jó hangulatban, balesetmentesen.

Köszönet a támogatóinknak, a Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának és a Bethlen Gábor Alapnak.

BGA
Polgarmester hivatal logo

 

 

© 2022 szekelyekamagasban.org

 

webfejlesztés: Digital Studio

Kövess minket:

logo facebook 2